Celstraf bevestigd voor man die rekende op seks met huisgenoot

Een Overpeltenaar (52) die in het najaar 2015 via Kapaza een 'roommate' vond, maar al na één dag tilt sloeg en de vrouw hard aanpakte, moet voor vijftien maanden naar de cel. De man is eerder al bij verstek veroordeeld en die straf werd nu bevestigd. Hij wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en moet een boete van 300 euro en een schadevergoeding van 1.250 betalen.

De man was officieel op zoek naar een huisgenoot, maar het verzoekje was uitsluitend bedoeld voor vrouwen. "De man had de meest geschikte van drie kandidaten uitgekozen", zei de openbare aanklager. Toen de vrouw één dag was ingetrokken bij de man, zocht hij toenadering via berichtjes. Die avond wilde de beklaagde de huurster vastnemen toen ze uit bad kwam. Heimelijk hoopte hij ook samen het bed te kunnen delen. Toen de vriend van de vrouw in de woning opdook, maakte dat de dronken Overpeltenaar razend. Hij achtervolgde zijn huisgenote, wurgde haar, scheurde haar kleren kapot en probeerde haar te verkrachten. Zij kon via de garage vluchten naar de buren.

Afspraken

Tijdens de behandeling van de zaak verwees de advocaat van de beklaagde naar bepaalde afspraken over gezelschap die niet werden nagekomen. Iemand van het andere geslacht uitnodigen, was bijvoorbeeld niet toegestaan. "Er was geen sprake van seksueel contact. De poging tot verkrachting wordt betwist. Het klopt wel dat mijn cliënt de autosleutels en de nummerplaat van de vrouw heeft afgenomen, maar dat was omdat hij vreesde dat zij zijn huissleutel niet zou teruggeven."


Uit de vaststellingen concludeerde de rechtbank dat het wel degelijk ging om een poging tot verkrachting. Het slachtoffer was danig onder de indruk en de beschadiging aan de kledij toonde aan dat de beklaagde de bedoeling had om deze kledij naar beneden te trekken. Het vonnis dat de rechtbank eerder al heeft uitgesproken, is bevestigd.


De beklaagde stond eerder al eens terecht voor aanranding en exhibitionisme. (BVDH)