Overkapping van bushaltes verdwijnt in oktober

De overkapping van de bushaltes van De Lijn op het Leopoldplein wordt gesloopt. Buurtewoners vragen dit al dertig jaar. De afbraak start op 24 oktober en duurt maximaal twee weken. Er komen nieuwe schuilhuisjes.

"Op deze plek komen twee nieuwe halte-accommodaties van De Lijn. De twee schuilhuisjes zijn uitgerust met twee zitbanken, verlichting met een zonnepaneel en een vuilnisbak. Ze komen op de verhoogde berm tussen de huidige standplaats van de bussen en het station te staan", legt schepen Bert Wollants (N-VA) uit. De sloopwerken gebeuren in opdracht van de stad Lier. Ze kosten 7.054,30euro inclusief BTW. Voor de plaatsing van de nieuwe schuilhuisjes neemt het Vlaamse Gewest 75 procent van de kosten voor zijn rekening, zodat de kostprijs per schuilhuisje voor de stad 1.768 euro exclusief BTW bedraagt.

"Om de overlast voor de busreizigers tot een minimum te beperken, is in samenspraak met De Lijn, vooropgesteld om de sloopwerken te starten op maandag 24 oktober. Deze werken zullen maximum tien kalenderdagen duren. Hierdoor valt de tweede werkweek samen met de herfstvakantie. Daarna plaatst De Lijn de nieuwe schuilhuisjes. Met de sloop van de oude overkapping en de plaatsing van de nieuwe bushokjes krijgt het busstation op het Leopoldplein een frisse, nieuwe look en verhoogt tevens het comfort voor de reizigers", zegt schepen Wollants nog. (WAE)

De overkapping van de haltes is de buurtbewoners al langer een doorn in het oog.
David Legreve De overkapping van de haltes is de buurtbewoners al langer een doorn in het oog.