Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

Uitslaande brand in woning Overijse.
Dieter Nijs Uitslaande brand in woning Overijse.
In de Sint-Hubertusdreef in Overijse heeft dinsdagnamiddag een hevige brand gewoed in een woning. Het huis is door de hevige rookontwikkeling onbewoonbaar. Bij het incident raakte niemand gewond.

De lokale brandweer kreeg even na 15 uur een eerste melding binnen. Bij aankomst werden de bewoners van het pand meteen geëvacueerd. Volgens de brandweerofficier duurde het een tijdje vooraleer de brandhaard kon gevonden worden. Om die reden zakte ook de luchtpolitie af naar de Sint-Hubertusdreef om luchtbeelden te maken, die aangaven dat de brandhaard zich in de zolder begaf. 

Het goed geïsoleerde dak zorgde voor een belemmering van de brandbestrijding. De zolder raakte zwaar beschadigd en zag er volgens de brandweer pikzwart uit. Ook de rest van de woning raakte tot op het gelijkvloers zwaar beschadigd door doorsijpelend water bij het blussen. Omstreeks 21 uur was de brandweer nog steeds ter plaatse.

De oorzaak van het incident is nog niet gekend. De brandweer verklaarde het huis onbewoonbaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.