Wegversmallingen in Poelweg blijven, in Bergstraat en Rameistraat niet

De wegversmallingen in de Poelweg blijven behouden.
Baert Marc De wegversmallingen in de Poelweg blijven behouden.
Na zes maanden testen en evalueren, worden de wegversmallingen in de Bergstraat en de Rameistraat in Overijse weggehaald. Die in de Poelweg blijven wel staan.

In april van dit jaar werden in de drie straten wegversmallingen geplaatst. Zo wilde het schepencollege van Overijse het vele sluipverkeer dat de files op de E411 via binnenwegen tracht te vermijden, aan banden leggen.

Uit een bevraging van de omwonenden blijkt dat er inderdaad nood is aan oplossingen voor het sluipverkeer, de veiligheid van fietsers en de te hoge snelheid van het gemotoriseerd verkeer. Maar de geteste wegversmallingen in de Rameistraat en de Bergstraat zijn volgens het schepencollege niet de juiste oplossing. Samen met de lokale politie werd dan ook beslist om ze weg te halen. Voor deze straten gaat de gemeente nu nog op zoek naar andere oplossingen.

De wegversmallingen in de Poelweg werden wel positief geëvalueerd en zullen dan ook behouden blijven. Er komt wel duidelijkere signalisatie om ze beter zichtbaar te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.