Voormalig meerkamper Hans Van Alphen opent mee toeristisch seizoen

Hans Van Alphen opent zaterdag mee het vernieuwde atletiekpark in Overijse.
Photo News Hans Van Alphen opent zaterdag mee het vernieuwde atletiekpark in Overijse.
In Overijse wordt dit weekend het toeristisch seizoen geopend. De voormalige meerkamper Hans Van Alphen zakt voor de gelegenheid naar het vernieuwde atletiekpark af, waar hij enkele sportieve activiteiten zal begeleiden. Voorts wordt de Runnin’ City App gelanceerd.

De opening van het toeristisch seizoen richt zich vooral op het atletiekgebeuren. De gemeente vernieuwde vorig jaar immers het atletiekpark aan Den Heurk en dit weekend vindt de officiële inhuldiging plaats. Zaterdag van 13 tot 15 uur worden enkele sportieve activiteiten onder begeleiding van voormalig meerkamper Hans Van Alphen georganiseerd. Van Alphen zal nadien ook coach zijn van het schepencollege, dat het in een ludieke meerkamp opneemt tegen een jeugdteam en enkele recreanten van Zoniën Athletics. Even voordien wordt het standbeeld van Overijsenaar en wereldkampioen veldlopen, Lucien Theys (1927-1996), ingehuldigd.

Op zondag wordt om 11 uur tot slot de Runnin’ City App in bezoekerscentrum Dru!f gelanceerd. Dankzij die app kan iedereen Overijse al lopend of wandelend verkennen en kennismaken met de toeristische troeven van de druivengemeente. Het volledige programma van de opening van het toeristisch seizoen staat op www.overijse.be/toerisme. Alles is gratis, maar voor sommige activiteiten is inschrijven verplicht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.