Voetballertjes trappen voetbalschool ThoR Events op gang

De jonge spelertjes leren de basisvaardigheden.
Foto Lukas De jonge spelertjes leren de basisvaardigheden.
Achttien kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben gistermiddag op voetbalcomplex De Hagaard in Overijse de voetbalschool van ThoR Events, een gloednieuwe organisatie uit de Druivenstreek, op gang getrapt.

Tijdens de eerste training werd vooral de nadruk op het balgevoel gelegd. Met haar voetbalschool wil ThoR Events niet alleen kinderen voor het eerst laten kennismaken met voetbal, ook jongeren die al wat vertrouwd zijn met de sport zijn meer dan welkom. Voor de eerste training tekenden gistermiddag achttien spelers present op het voetbalcomplex aan De Hagaard. Zij zullen de komende tien weken elke woensdag een uur lang voetballes krijgen. Volgende week sluiten nog twee spelers aan. De jongeren leerden jongleren en probeerden dribbel- en basisvaardigheden onder de knie te krijgen. De komende weken staat behalve het voetbal ook plezier centraal tijdens de trainingen. In tegenstelling tot trainingen bij voetbalclubs is er geen prestatiedruk. De kinderen leren op een speelse manier voetballen.


Wie meer informatie wil hebben over de nieuwe voetbalschool kan surfen naar de website www.thor.events. Ook voor inschrijvingen - er zijn nog enkele plaatsen vrij - kan men op de website terecht. (RDK)