Sammy Pet brengt leerlingen aan het dansen

De leerlingen van 't Kasteeltje doen de Sammy Pet-dans.
Foto Baert De leerlingen van 't Kasteeltje doen de Sammy Pet-dans.
In basisschool 't Kasteeltje in Overijse werd gisteren de campagne 'Doe de Sammy Pet-dans' gelanceerd. Die moet leerlingen meer aan het bewegen krijgen.

Het initiatief van de Doe de Sammy Pet-dans komt van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), die kinderen op elk moment van de dag wil laten bewegen. En dat gebeurt met een vrolijke melodie, een aanstekelijk ritme en bijhorende danspasjes.


In totaal zullen meer dan 500 scholen de dans in de komende weken veelvuldig op het programma zetten. Dat moet de kinderen niet alleen fitter maken, maar ook een positief schoolklimaat creëren. Zo zet de SVS volop in op het engagement van de kinderen uit de derde graad, om ook jongere leerlingen de dans aan te leren. Door hen hiervoor warm te maken, wordt zowel hun verantwoordelijkheidszin als hun betrokkenheid bij het schoolgebeuren aangewakkerd.


Scholen kunnen hun leerlingen bovendien laten schitteren in een videoclip van de Doe de Sammy Pet-dans. De filmpjes moeten voor 1 mei aan de SVS bezorgd worden. De winnende school krijgt een bezoek van Musical on Stage, waarbij de leerlingen zelf ook op het podium mogen kruipen. (RDK)