Oorzaak dodelijke brand Hoeilaartsesteenweg nog niet gekend: ook nog wachten op resultaten autopsie

Bij de woningbrand in Maleizen kwamen maandag een persoon en een hond om het leven. Van de woning bleef weinig over.
Marc Baert Bij de woningbrand in Maleizen kwamen maandag een persoon en een hond om het leven. Van de woning bleef weinig over.
Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de dodelijke brand van maandagochtend in een woning langs de Hoeilaartsesteenweg in Maleizen bij Overijse. Volgens het parket wordt het moeilijk om de oorzaak te achterhalen aangezien de woning zo goed als volledig ingestort is. Bij de brand kwam vermoedelijk de bewoner om het leven, al is het nog wachten op de resultaten van de autopsie.

De brand brak maandagochtend om 7.40 uur uit in een woning langs de Hoeilaartsesteenweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was nagenoeg de volledige woning ingestort. Tijdens de bluswerken bleek dat de bewoner en zijn hond spoorloos waren. Enkele uren later werden het stoffelijk overschot van een persoon en een hond onder het puin aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om de bewoner en zijn huisdier, al moet een autopsie uitsluitsel brengen. Het parket Halle-Vilvoorde verwacht de resultaten van die autopsie dinsdagavond.

Voorlopig blijft het ook gissen naar de oorzaak van de brand. De brandweer liet al verstaan dat het mogelijk om een ontploffing zou gaan, al is dat niet helemaal zeker. Volgens het parket Halle-Vilvoorde wordt het moeilijk om de oorzaak te achterhalen “aangezien de woning tijdens het bezoek van de branddeskundige voor negentig procent ingestort was”.