Olympisch tienkamper Hans Van Alphen opent vernieuwd atletiekpark Den Heurk

Hans Van Alphen huldigde samen met het gemeentebestuur ook de gedenkplaats voor veldloper Lucien Theys in.
Dieter Nijs Hans Van Alphen huldigde samen met het gemeentebestuur ook de gedenkplaats voor veldloper Lucien Theys in.
Voormalig Olympisch tienkamper Hans Van Alphen heeft zaterdag het vernieuwde atletiekpark Den Heurk ingehuldigd. De gloednieuwe ultramoderne accommodatie werd meteen ook uitvoerig uitgetest. Voor Overijsenaar en voormalig wereldkampioen veldlopen Lucien Theys werd dan weer een gedenkplaat onthuld.

Overijse heeft sinds eind vorig jaar een spiksplinternieuw atletiekpark. Daarbij is zelfs een speciale spurthelling voorzien voor krachttraining. Iedereen kon zaterdag bij de officiële opening gratis verschillende atletieknummers uitproberen, tot zelfs polsstokspringen toe. Olympisch tienkamper Hans Van Alphen - intussen gestopt - was van de partij voor de nodige ‘tips & tricks’ bij elke discipline.

Er was ook een plechtig moment voorzien met de inhuldiging van de gedenkplaat van Overijsenaar en wereldkampioen veldlopen, Lucien Theys (1927-1996), in het bijzijn van zijn familie. Theys was de beste loper van zijn generatie in de jaren ‘40 en ‘50 en nam twee keer deel aan de Olympische spelen. Aansluitend werden de burgemeester en schepenen sportief uitgedaagd door een jeugdteam en recreantenteam van het Zoniën Athletics Team tot een ludieke meerkamp. Hans Van Alphen was coach van dienst tijdens deze sportieve uitdaging.

Overijse verkennen via app

Tijdens het openingsweekend van het toeristisch seizoen werd zondag ook de Runnin’ City App in bezoekerscentrum Druif gelanceerd. Dankzij die app kan iedereen Overijse al lopend of wandelend verkennen en kennismaken met de toeristische troeven van de druivengemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.