Minderjarige inbrekers geplaatst door jeugdrechter

ANPR-camera (archiefbeeld).
Mozkito ANPR-camera (archiefbeeld).
De drie minderjarigen die zaterdag op heterdaad betrapt werden bij woninginbraak in Maleizen, zijn door de jeugdrechter geplaatst. Hun meerderjarige kompaan is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten.

De vier inbrekers werden zaterdag door de politie op heterdaad betrapt terwijl ze kledij en drank uit een woning stalen. De nummerplaat van hun wagen was door een ANPR-camera herkend toen ze de zone binnenreden. Daardoor kon de politie hen vrij snel opsporen en betrappen. De auto van de inbrekers was al betrokken bij eerdere feiten en werd door buurtbewoners genoteerd en doorgegeven aan de politie.

De vier jongeren, afkomstig uit de streek rond Charleroi, beweerden dat ze de inbraak hadden gepleegd “omdat het mooie huis hun aandacht had getrokken”. Alle vier beweerden ze ook minderjarig te zijn maar een botscan wees uit dat dat slechts voor drie van de vier het geval was. Die werden door de jeugdrechter geplaatst, terwijl hun meerderjarige kompaan door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.