Kleuterleidster brengt prentenboek uit ten voordele van Voedselhulp

Leerlingen GBO Jezus-Eik koppelen tentoonstelling aan boek van juf

Kristl Snoecx, kleuterleidster in de gemeentelijke basisschool van Jezus Eik, heeft samen met Els Dumez-Blocken een prentenboek voor kinderen uitgebracht. In het boek worden verschillende levenswaarden aangeraakt. De opbrengst gaat naar Voedselhulp Druivenstreek. Ondertussen hebben de leerlingen van GBO Jezus-Eik er een tentoonstelling aan gekoppeld. Het resultaat is tot woensdag te zien in GC De Bosuil.

Het idee van het boek ‘Van Mini-mix naar Maxi-max’ kwam er dankzij… de Beatles. “Paul McCartney schreef het liedje Blackbird om de rassendiscriminatie aan de kaak te stellen”, zegt Kristl Snoecx. “In ons verhaal zitten dan ook verwijzingen naar sociale waarden zoals vriendschap, vrijheid, veiligheid, vreugde en verdriet.”

Het verhaal werd door Els Dumez-Blocken geschreven, terwijl Kristl Snoecx de illustraties maakte. “We zijn daarbij vertrokken vanuit beelden die de kinderen aanspreken. En het werkt, want de kleuters luisteren steeds weer enthousiast wanneer ik het prentenboek voorlees.” De auteur en illustratrice kiezen ervoor om de opbrengst van het prentenboek te schenken aan de vzw Voedselhulp Druivenstreek. Het boek is verkrijgbaar in GBO Jezus-Eik en via vanminimixnaarmaximax.wordpress.com.

Kunstproject

Ondertussen is er binnen de school ook een kunstproject aan gekoppeld. De kleuters en leerlingen van de lagere school maakten immers kunstwerken rond de verschillende levenswaarden. De zowat 115 werken zijn tot en met woensdag 29 mei te bezichtigen in GC De Bosuil. Twee kunstwerken die Kristl Snoecx maakte met (groot-)ouders en collega-leerkrachten worden eveneens voor het goede doel verkocht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.