Exclusief voor abonnees

Huisarts en VUB-professor Dirk Devroey: “Coronamaatregelen 3 tot 4 maanden verlengen om sterftecijfer onder controle te houden”

Huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB Dirk Devroey verwacht dat de huidige maatregelen nog langer zullen gelden.
Stefaan Temmerman Huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB Dirk Devroey verwacht dat de huidige maatregelen nog langer zullen gelden.
“Laat ons hopen dat het coronavirus tot in de zomer in ons land blijft.” Een opmerkelijke uitspraak van Dirk Devroey, huisarts in Overijse en professor aan de VUB. “Alleen door de curve van het aantal besmette mensen af te vlakken en te rekken, zullen de ziekenhuizen kunnen volgen en kunnen we het aantal doden beperken.” Voorts geeft de professor huisartsgeneeskunde tips aan collega’s in deze coronatijden.

“Stel je reizen in de zomervakantie uit en blaas alle grote festivals af.” Verschillende virologen trokken de voorbije dagen in volle coronastrijd aan de alarmbel. Willen we het coronavirus in de zomer niet opnieuw vrij spel geven, dan moeten we volgens de experts ook de komende weken en maanden nog ‘in ons kot’ blijven.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis