Hondje vergiftigd tijdens wandeling: “Bewoner had ons al eerder bedreigd”

Nora en haar hondje Jade.
Baert Nora en haar hondje Jade.
Een wandeling in Overijse is twee weken geleden dramatisch verlopen voor Nora W. en haar hondje Jade. De viervoeter at namelijk nietsvermoedend vergiftigd vlees. Jade is ondertussen aan de beterhand. “Maar ze is door het oog van de naald gekropen.”

Op Moederdag was Nora W. met haar hondje Jade aan het wandelen op de Leemveldstraat in Overijse. Het diertje at een brok vlees dat langs het pad lag, en dat bleek vermengd met gif. “Het moet zeer krachtig geweest zijn, want Jade zakte bijna meteen door haar poten”, zegt Nora. “Ik heb haar snel naar de dierenarts gebracht. Ze is echt door het oog van de naald gekropen.”

Nora heeft sterke vermoedens wie achter de vergiftiging zit. “Een van de buurtbewoonsters had ons al eens bedreigd, omdat ik daar met mijn hond ging wandelen”, zegt ze. “Blijkbaar kunnen die mensen, die er toch al een hele tijd wonen, daar niet tegen. Maar ik ga daar al jaren elke dag wandelen. Het is bij ons in de buurt ook een van de weinige plaatsen waar je je hond los kan laten lopen zonder dat iemand er last van heeft. Dat baantje zou een privéweg zijn, maar de weg is niet afgemaakt en het staat ook nergens aangegeven dat het privédomein is.”

Pesticide

Nora heeft het verslag gekregen uit het labo van Gent en het blijkt om een pesticide te gaan, die uiterst agressief en gevaarlijk is, en verboden is sinds 2014 in Europa. Ze heeft dan ook een klacht ingediend bij de politie. “De wijkagent zegt dat hij niet veel kan doen. Die mensen doen blijkbaar gewoon hun deur niet open. Ik hoop dat iemand er toch niets iets aan doet. Mijn hondjes betekenen alles voor mij. Ik ga in ieder geval ergens anders wandelen nu.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.