Gewelddadige overvallers crashen met Jaguar na hold-up op tankstation, plegen carjacking en zijn nu spoorloos: buit slechts 700 euro

Uitbater Total-station en klant gekneveld, tweede klant afgevoerd na slag op hoofd met revolver

Het tankstation op de Terhulpensesteenweg in Maleizen werd overvallen, waarna de daders met hun vluchtauto crashten op de E411.
Baert Marc Het tankstation op de Terhulpensesteenweg in Maleizen werd overvallen, waarna de daders met hun vluchtauto crashten op de E411.
Het leek wel even een Amerikaanse misdaadfilm vrijdagochtend in Overijse. Vier mannen overvielen er een tankstation in Maleizen, knevelden de uitbater en een klant én sloegen een andere klant met een revolver op het hoofd. Vervolgens crashten ze met hun Jaguar op de E411, waarna ze een gewelddadige carjacking pleegden aan de Basic Fit in Jezus-Eik. En dat voor slechts... 700 euro. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Rudi Heyvaert (60) was vrijdagochtend omstreeks 9 uur even in het kantoor achterin zijn Total-tankstation langs de Terhulpensesteenweg in Maleizen wanneer hij plots tumult in de zaak hoorde. “Toen ik ging kijken, stonden er plots drie gemaskerde mannen voor mijn neus”, doet de aangeslagen man het verhaal. “Ze gingen meteen heel driest te werk. Twee van hen hadden een mes in hun handen, de derde een revolver. Nog voor ik iets kon zeggen, duwde één van hen een mes tegen mijn keel. ‘Argent, argent’, schreeuwde hij. Meteen erna kreeg ik een fikse klap op het hoofd. Omdat ze zo driest tekeergingen, besloot ik gewoon mee te werken. Ik toonde twee van hen de kluis, waarna ze het geld meenamen. De derde dader sleurde een oudere man, op het moment van de overval de enige klant, mee naar het kantoor achteraan en bond zijn handen vast met strips. Ook ik werd gekneveld.”

Toen de derde zijn kompanen naar buiten wilde volgen, kwam er net een klant binnen. Hij kreeg meteen een klap met de revolver op zijn hoofd en zeeg neer. Hij geraakte daarbij gewond aan het achterhoofd. De drie overvallers sprongen vervolgens in een vluchtauto, waarin de vierde dader zat

Rudi Heyvaert, uitbater Total-tankstation

Jaguar

Voor ze naar buiten vluchtten, namen de overvallers de inhoud van de kassa in de winkel zelf mee. “Ik zag vervolgens hoe twee daders naar buiten liepen” aldus nog Rudi. “Toen de derde zijn kompanen wilde volgen, kwam er net een klant binnen. Hij kreeg meteen een klap met de revolver op zijn hoofd en rug en zeeg neer. Nadien werd hij nog verschillende keren geslagen en geschopt. Hij geraakte daarbij gewond aan het achterhoofd. De drie overvallers sprongen vervolgens in een vluchtauto, waarin de vierde dader zat. Daarop stoven ze weg met hun Jaguar. Uiteindelijk kon ik mezelf heel snel bevrijden, waarna ik op de alarmknop kon duwen.”

Of ik nu aan stoppen denk? Binnen zes maanden ga ik met pensioen. Dat laatste half jaar zal nog wel lukken zeker om hier te staan? Hopelijk blijven we voor die korte periode gespaard van overvallen.

Rudi Heyvaert, uitbater Total-tankstation

Mercedes gepikt aan Basic Fit

Ondertussen waren de daders al met een rotvaart de nabijgelegen E411 richting Brussel opgestoven. Vijf kilometer verderop, ter hoogte van de afrit Jezus-Eik, crashten ze echter om een nog onduidelijke reden met hun wagen. Een getuige zag alles gebeuren. “Eerst vlogen ze ons aan de verkeerslichten in Maleizen voorbij om vervolgens door het rood te rijden en de snelweg op te vlammen”, klinkt het. “Mijn man zei nog: ‘straks zie je die ergens tegen de vangrail plakken’. Zijn woorden waren nog niet koud of we zagen de ravage ter hoogte van de afrit in Jezus-Eik. Er waren verschillende wagens bij betrokken en de Jaguar was volledig vernield. Ik begrijp niet hoe die mannen nog levend uit dat wrak zijn geraakt.”

Erg onder de indruk waren de overvallers blijkbaar niet, want ze namen meteen te voet de vlucht. “Aan een Basic Fit-fitnesscentrum in Jezus-Eik pleegden ze vervolgens een carjacking”, laat Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde weten. “Ze gingen er met de Mercedes van de eigenaar vandoor en zijn nog steeds spoorloos.”

Aan deze Basic Fit pleegden de overvallers een carjacking.
Baert Marc Aan deze Basic Fit pleegden de overvallers een carjacking.

Het slachtoffer van de carjacking had zich net op de parking van het fitnesscentrum geparkeerd toen hij door de vier mannen werd aangevallen. “Hij heeft enkele rake klappen gekregen”, vertelt de uitbaatster van de Basic Fit, die de man meteen na de feiten opving. “Blijkbaar wilde hij net zijn zak uit de koffer nemen toen de overvallers hem aanvielen, waarop ze met zijn auto – met een open koffer – aan de haal gingen. Uiteraard was de man danig onder de indruk. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis afgevoerd, maar had niet echt verwondingen.”

Nog voor ik iets kon zeggen, duwde één van hen een mes tegen mijn keel. ‘Argent, argent’, schreeuwde hij. Meteen erna kreeg ik een fikse klap op het hoofd. Omdat ze zo driest tekeergingen, besloot ik gewoon mee te werken

Rudi Heyvaert, uitbater Total-tankstation

Derde overval

Ook de man die in het Total-tankstation de klap met de revolver kreeg, moest met een hoofdwonde afgevoerd worden. De winkel bleef vrijdag dicht. Voor uitbater Rudi Heyvaert was het niet de eerste keer dat hij het slachtoffer van een overval werd. “Meer dan tien jaar geleden werd ik ook al twee keer overvallen, toen ik nog een tankstation in Sint-Jans-Molenbeek uitbaatte”, vertelt hij. “Maar toen was het minder brutaal. De overvallers bedreigden me wel telkens met een vuurwapen, maar deelden geen klappen uit. Nu gingen ze veel driester te werk. Of ik nu aan stoppen denk? Binnen zes maanden ga ik met pensioen. Dat laatste half jaar zal nog wel lukken zeker om hier te staan? Hopelijk blijven we voor die korte periode gespaard van overvallen.”

Volgens het parket gingen de overvallers met 700 euro en twee gsm’s aan de haal. Daarnaast werd ook het horloge gestolen van de klant die een klap van het vuurwapen kreeg. Vrijdagavond waren de daders nog steeds spoorloos.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gilberte Vergaelen

  In Brussel zitten ze tot over hun oren in het werk, een nieuwe regering samenstellen kost enorm veel werk, en je wordt er zo moe van. Cameras staan overal, maar om zulk crapuul te pakken, slaan die op tilt

 • jean-luc barra

  Niks film ! Het is dagdagelijkse werkelijkheid. Stop met de echte wereld te verbloemen. Mensen die niets te verliezen hebben zullen doden om het zelf beter te hebben. Het is een oerwet dat niemand schijnt te snappen.

 • robrecht Peeters

  niet al te slim of uit pure armoede want iedereen weet toch dat de uitzonderingen nog met cash betalen en waar is dit nog mogelijk.Duidelijk zelfs de bandieten zitten onder de armoedegrens, ze zien zwarte sneeuw want waar valt nog geld te rapen.Zelfs bedelen rendeert beter.Hopelijk denkt de marxist-leninist Magnette ook aan hen want de kinderen van deze mannen hebben het niet breed.

 • Frank Boghe

  In België heeft elke crimineel een wapen, maar mag de burger er geen bezitten. Zo zet je natuurlijk de deur open voor meer geweld en overvellen, want de gewapende crimineel heeft vrij spel tegenover de ongewapende burger en wint altijd

 • Robert DE REU

  Ten eerste vraag ik mij af wat er aan veel geld te halen is in modern stations als Total, er is er hier een in mijn buurt, praktisch alle transacties gebeuren electronisch. Ten tweede de nummerplaat van de Mercedes is gekend,, welk doel hebben dan al die slimme cameras, blijkbaar toch het meest om de kassa te vullen.