Geen ‘Gouden Schoen’ in Druivenstreek: Memorial Jean-Marie Dewit afgelast

De spelers van VOK Jezus-Eik.
rv De spelers van VOK Jezus-Eik.
Er zal dit jaar niet bepaald worden wie de beste voetballer en de beste doelman van de Druivenstreek zijn. Door het coronavirus wordt de Memorial Jean-Marie Dewit, die op 6 juni zou plaatsvinden, immers afgelast. De Memorial was dit jaar net aan zijn twintigste editie toe.

Tijdens de Memorial Jean-Marie Dewit nemen de beste voetballers van de Druivenstreek het traditiegetrouw tegen mekaar op op de terreinen van VOK Jezus-Eik. Aan het einde van die wedstrijd vindt de uitreiking van de Druivenstreekspeler en -keeper van het jaar plaats. Maar door het coronavirus wordt de editie van 2020 afgelast. “Jammer, want enkele ploegen zetten afgelopen seizoen een mooi resultaat neer, waardoor de verkiezing dan ook een verdiende winnaar zou opgeleverd hebben”, zegt Koenraad Dekens van VOK Jezus-Eik. De Memorial werd opgericht nadat Jean-Marie Dewit, gewezen clubsecretaris van VOK Jezus-Eik, in 1999 overleed.

Inmiddels ligt de datum voor volgend jaar al vast. Op zaterdag 29 mei 2021 gaat de Druivenstreek op de terreinen van Jezus-Eik op zoek naar de beste speler en de beste keeper van het komende voetbalseizoen.