Extra veiligheidsmaatregelen voor voetbaltopper

De voetbaltopper tussen Tempo Overijse en Francs Borains kan zaterdagavond voor de nodige animo zorgen. Aangezien de wedstijd een belangrijke sportieve meerwaarde heeft, wordt er een grote toeloop van supporters verwacht. Om alles in goede banen te leiden werd er een veiligheidsvergadering gehouden tussen de club, brandweer, politie en burgemeester Brankaer.

Over de komst van eventuele heethoofden van de Ultra's van eersteklasser Charleroi maakt de politie zich geen zorgen. Charleroi speelt zelf op zaterdagavond tegen Lokeren en de kans lijkt dan ook zeer miniem dat supporters de voorkeur gaan geven aan een match van een andere bevriende club. "Tempo Overijse en alle veiligheidsdiensten hebben alles in het werk gesteld om de match zonder problemen te laten doorgaan", zegt de woordvoerder van politiezone Druivenstreek.

Agenten in stadion

"Er worden enkele veiligheidsperimeters ingevoerd en wij zullen aanwezig zijn met een controlepost en agenten in het stadion. Het is trouwens niet de eerste maal dat Tempo Overijse voor een vol huis speelt. De club lootte in de beker van België al vaker een tegenstander uit de hoogste reeksen en dat verliep telkens zonder problemen. De club doet het trouwens zeer goed in de competitie en maakt een grote kans voor promotie naar derde nationale. De kans bestaat dus dat we in de toekomst voor nog meer belangrijke partijen gaan staan."


Clubsecretaris en veiligheidsverantwoordelijke Geert Vanderstappen wil de stroom supporters alvast filteren.

Parkeerverbod

"Onze vaste aanhang The Tempo Boys worden zeker gescheiden van de bezoekende spionkop. Die supporters moeten plaatsnemen langs de kant van de kantine. Onze supporters blijven op hun vaste stek naast de zittribune staan. We hebben ook al een voorverkoop georganiseerd, waardoor de mensen sneller kunnen doorschuiven aan de kassa's. Die posten en de parkings worden extra bemand. Het verkeer in Overijse kan ook zwaar te lijden krijgen door de match. Er is ook nog een voorstelling in het CC Den Blank en ook in het zwembad zijn er uitzonderlijke activiteiten. De parkings in het stadion zijn dan ook enkel voorzien voor de spelers, begeleiders en KBVB-officials. Ook de bezoekers van het restaurant in de seats kunnen zich in het stadion parkeren. De supporters kunnen hun wagen kwijt op de parkings van het Begijnhof, het woonzorgcentrum Mariendal, Ter Nood en de sporthal Den Heurk. Er is wel een parkeerverbod rond het Begijnhofstadion voor wagens zonder toelating en op de kasseiweg naar het stadion", geeft Vanderstappen nog mee. (DLO)