Drone moet op zoek naar mankementen gemeentelijke gebouwen

Ook de Markthal zal door een drone overvlogen worden.
Baert Marc Ook de Markthal zal door een drone overvlogen worden.
Inwoners van Overijse moeten niet schrikken wanneer ze vrijdag een drone boven negen gemeentelijke gebouwen zien vliegen. De gemeente schakelt de drone namelijk in om de staat van de daken en enkele moeilijk bereikbare plaatsen te controleren.

De voorbije maanden werden alle gemeentelijke gebouwen bestudeerd en geanalyseerd in het kader van de opmaak van het gemeentelijk gebouwbeheersplan. De screening is zo goed als afgerond, enkel de moeilijk te bereiken plaatsen en de daken moeten nog bekeken worden. Daarom stuurt het schepencollege vrijdag een drone de lucht in. Het toestel zal beelden maken van het administratief centrum De Vuurmolen, sporthal Den Heurk, de bibliotheek, cultuurcentrum Den Blank, OCMW-gebouw Den Blijk, de Markthal, de gemeentelijke basisschool van Overijse, het GITO en jeugdhuis De Pit.

Nadien wordt een rapport van de doorlichting opgesteld, waaruit zal moeten blijken welke investeringen de gemeente moet doen om de gebouwen de komende dertig jaar te onderhouden, te beheren en te behouden in hun huidige staat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.