Begijntjesbad maanden dicht voor renovatie

Het Begijntjesbad zal enkele maanden dicht zijn voor een grondige renovatie.
Baert Het Begijntjesbad zal enkele maanden dicht zijn voor een grondige renovatie.
Het Begijntjesbad in Overijse wordt over twee jaar grondig gerenoveerd. De gemeente kreeg zopas van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) te horen dat het 465.000 euro mag verwachten om de renovatie te financieren.

"Na 15 jaar is het zwembad aan een grondige renovatie toe", zegt sportschepen Peter Van den Berge (Overijse2002). "Onder meer de waterpompen en de luchtverversing is aangetast door chloor. Maar ook de kleedkamers zijn aan opfrissing toe. Het zwembad kreeg ondertussen al zijn miljoenste bezoeker over de vloer, dus de kleedkamers werden intensief gebruikt. Daarnaast moet ook de gevel aangepakt worden, al maken die werken geen deel uit van het subsidiedossier."


Ondertussen maakte minister Philippe Muyters bekend dat hij 465.000 euro vrijmaakt voor de renovatie van het Begijntjesbad. In totaal geeft de minister 10 miljoen euro uit aan 25 zwembadprojecten. Overijse krijgt het op één na hoogste bedrag. De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking en toegankelijkheid.


"We hebben na de oproep van minister Muyters vorig jaar een ijzersterk dossier opgesteld", aldus een tevreden Peter Van den Berge.


"De score die we van de beoordelingscommissie kregen, bevestigt dat. Mede dankzij deze subsidie kunnen we het renovatiedossier verder uitwerken om de technieken te vernieuwen, het zwembad energiezuiniger te maken, de kleedkamers grondig aan te pakken en een renovatie van de gevelbekleding."


De werken starten vermoedelijk eind volgend jaar. Tijdens de renovatie zal het zwembad enkele maanden de deuren moeten sluiten. "We bekijken samen met de zwemclub en de scholen wanneer we de werkzaamheden het best kunnen uitvoeren", besluit de sportschepen. De werken kosten in totaal zowat 2 miljoen euro. (RDK)Video