Werken aan rotonde Weg naar Zwartberg gaan van start

Een kaartje van de omleiding
AWV Een kaartje van de omleiding
De rotonde ter hoogte van de Weg naar Zwartberg verdwijnt begin augustus. De kruispunten van de Weg naar Meeuwen (N76) met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen immers een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Tijdens de eerste fase van half mei tot begin augustus werd een bypass aangelegd aan de rotonde van de Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. Nu verschuiven de werken naar de tweede rotonde. Vanaf dinsdag 6 augustus breekt de aannemer de huidige infrastructuur van de rotonde op tijdens enkele nachten. Gemotoriseerd verkeer op de Weg naar Meeuwen/Zwartberg kan de nachtelijke werken beurtelings passeren, langs tijdelijke verkeerslichten.

Omleiding

Op maandag 12 augustus start de eigenlijke aanleg van de nieuwe infrastructuur. Daarbij gaat het in eerste instantie om de aanleg van de oostelijke zijde van het kruispunt tot midden september. De Weg naar Zwartberg is ter hoogte van de werken volledig onderbroken. Ook de ventweg richting de omliggende woonwijken is afgesloten tot midden september. Autoverkeer van en naar Opglabbeek volgt een omleiding via de Industrieweg-Noord. Handelaars langs de Weg naar Zwartberg blijven steeds bereikbaar. Doorgaand verkeer tussen Genk en Meeuwen kan steeds over één rijstrook in elke richting langs de werfzone blijven rijden.

Vanaf half september start aansluitend de heraanleg van de westelijke helft van het kruispunt. Verkeer komende vanuit Genk kan dan wel weer de Weg naar Zwartberg inrijden. Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe kruispunt in november 2019 in gebruik zijn
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.