Vocelli Ellikom en Heidebloem Wijshagen krijgen toelage voor verbetering van infrastructuur

De jeugd van Heidebloem Wijshagen
Jaak Weytjens De jeugd van Heidebloem Wijshagen
Voetbalclub Heidebloem Wijshagen en volleybalclub Vocelli uit Ellikom krijgen in totaal voor zo’n 8.000 euro aan investeringstoelagen voor de verbetering van hun infrastructuur. Het gemeentebestuur betaalt telkens een derde van zulke investeringen terug, exclusief btw.

Heidebloem Wijshagen wil de verlichting op het trainingsveld vervangen door LED-lampen en een belijningsmachine aankopen. Dat kost in totaal bijna 17.000 euro, dus de toelage bedraagt 5.661 euro. Vocelli wil investeren in de verlichtingen om te besparen op elektriciteit en daarnaast ramen en deuren voorzien van belettering. Zij krijgen een toelage van 2.450 euro.

“We vinden het belangrijk dat sportclubs kunnen sporten in goede infrastructuur. Als gemeentebestuur kunnen we niet alle infrastructuur zelf bouwen, daarom geven we zulke toelagen”, zegt Ilse Wevers (CD&V), schepen van Sport.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.