Veertiger dringt woning binnen gewapend met twee ijzeren staven: 8 maanden cel

De strafrechtbank in Tongeren
Sebastien Smets - Photonews De strafrechtbank in Tongeren
Slachtoffer V. getuigde op 2 januari voor de strafrechtbank in Tongeren hoe ze op 11 november 2019 om 1 uur ’s nachts opgeschrikt werd door een onbekende indringer in haar woning in Oudsbergen. “Hij stampte de deur in en stond plots voor me met twee staven in zijn handen.” Indringer P.P. (42), een Pool die in Genk op hotel verblijft, werd voor de inval veroordeeld tot acht maanden cel.

Door het luide geroep van V. (45) kwam haar man A. (45) snel hulp bieden. Hij slaagde erin de Pool naar buiten te werken en hield de deur dicht tot de politie ter plaatse arriveerde. Volgens het slachtoffer stond de veertiger bekend voor inbraken met geweld. “Hij mag hier niet zomaar mee wegkomen”, benadrukte V. uit Oudsbergen.

Morele schadevergoeding

Naast de celstraf van 8 maanden moet P.P. ook een boete van 400 euro betalen. Aan V. en haar man moet hij een morele schadevergoeding van 250 euro elk betalen. Dat was ook het bedrag dat de twee zelf gevorderd hadden. “Deze feiten en het onveiligheidsgevoel dat eruit voortvloeit, hebben morele schade berokkend aan de burgerlijke partijen. Zij werden ’s nachts in hun woning geconfronteerd met een onbekende man die zich toegang verschafte tot hun woning door de deur in te trappen. Het door hen gevorderde bedrag wordt toegekend”, motiveerde de strafrechter.