Scania Parts Logistics en Weltjens Transport NV krijgen uitbreidingsruimte

 SCANIA in Oudsbergen.
Borgerhoff SCANIA in Oudsbergen.
De bedrijven Scania en Weltjens krijgen hun uitbreidingsruimte. De provincieraad zette woensdagavond het licht op groen voor de definitieve vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. De uitbreidingsruimte bedraagt samen 26,8 hectare en ligt in directe aansluiting met de twee bedrijven.

“Hierdoor krijgen deze twee bedrijven rechtszekerheid voor de toekomst en kunnen ze hun toekomstplannen in Limburg verder realiseren”, vertelde gedeputeerde Inge Moors. “De nieuwe plannen zorgen voor de verankering van beide bedrijven in onze provincie. Tegelijk wordt ook de noordelijke rand van het bedrijventerrein voorzien van een degelijke landschappelijke buffer. Er wordt een strook van 25 meter rondom het bedrijventerrein ingepland. Bijkomend wordt een zone van 2 hectare als natuur bestemd. Zo kan dit gebied dat aansluit bij het VEN-gebied De Ruiterskuilen-Oudsberg-Solterheide en het habitat-richtlijngebied Mangelbeek en heide- en vengebieden tussen Houthalen en Gruitrode zich verder ontwikkelen als natuurgebied.”

Verankering

Lode Ceyssens, burgemeester van Oudsbergen, onderstreept het belang van de verankering van deze bedrijven voor de tewerkstelling in de regio. “Deze plannen verankeren Scania en Weltjens Transport in onze gemeente. Scania kan een strategie op lange termijn uittekenen, met uitbreidingsruimte voor tientallen jaren”, aldus de burgemeester. “Ook voor het transportbedrijf Weltjens biedt het plan uitbreidingsruimte en rechtszekerheid.”

Het belang van beide bedrijven voor Oudsbergen en de provincie Limburg is groot. “Met 1.000 werknemers bij Scania en 111 bij Weltjens Transport zijn het erg belangrijke werkgevers. Met dit plan vloeien er in de toekomst nog extra investeringen en de bijhorende jobs naar onze gemeente,” zei Ceyssens nog.