Pop-upexpo ‘Wolven in Limburg’ reist met succes verder

Bezoekers bekijken de infoborden van ‘Wolven in Limburg’.
Karolien Coenen Bezoekers bekijken de infoborden van ‘Wolven in Limburg’.
Met 4.206 bezoekers zijn de initiatiefnemers zeer tevreden over de gratis tentoonstelling. Na de succesvolle periode in de Commanderij van Gruitrode verhuist de pop-upexpo ‘Wolven in Limburg’ naar de volgende halte: De Souverein in Lommel.

Naar aanleiding van de recente opmars van wolven in Limburg, werd deze reizende expo op poten gezet door Natuur en Bos, de natuurgebieden Duinengordel, Bosland en Kempen~Broek en het Provinciaal Natuurcentrum. De bedoeling is bezoekers te informeren over de aanwezigheid van deze dieren in de streek en hoe ermee om te gaan. Aan de hand van leuke informatiepanelen en de opgezette wolf Roger ontdekken bezoekers onder meer hoe de schedel van een wolf eruit ziet, waarom wolven graag in Limburg vertoeven en wat het verschil is tussen de vacht van een wolf en die van andere dieren.

De opgezette wolf Roger.
Karolien Coenen De opgezette wolf Roger.

Een bezoekje brengen aan ‘Wolven in Limburg’ kan perfect op eigen houtje, maar voor wie graag wat diepgaandere kennis opdoet, zijn er gespecialiseerde gidsen beschikbaar. Je kan een geleid bezoek hier boeken. Voor scholen en jeugdverenigingen zijn de gidsen gratis.

Je kan de expo nog tot 31 augustus bezoeken in De Souverein. Daarna trekt  ‘Wolven in Limburg’ verder naar het toeristisch infokantoor van Peer (4 september tot 20 oktober) en Mariahof in Bree (23 oktober tot 29 december).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.