Oudsbergen zet in op duurzaamheid en komt niet meer tussen in afvalfactuur

Voor de aanleg van een groendak worden premies uitgereikt.
Vertommen Voor de aanleg van een groendak worden premies uitgereikt.
Oudsbergen heeft het belastingreglement voor de inzameling en verwerking van afval opnieuw goedgekeurd. Het reglement treedt in werking op 1 januari 2020 en bevat enkele wijzigingen ten opzichte van vorige reglement. Zo komt de gemeente niet meer tussen in de afvalfactuur en gaat het vol voor duurzaamheid. 

Schepen van Duurzaamheid Marco Goossens (CD&V) legt de keuze voor duurzaamheid uit: “We kiezen voor dit systeem omdat het helpt om de afvalberg terug te dringen. Inwoners zijn zich meer bewust van de kostprijs van afvalverwerking en gaan daardoor beter recycleren. We hanteren daarbij het principe de vervuiler betaalt. Daarnaast geven we premies aan keuzes voor duurzaamheid, zoals voor de aanleg van een groendak, de installatie van een warmtepomp of herbruikbare luiers.”

Een andere opvallende wijziging is het quotum asbest dat wordt opgetrokken van 200 kg naar 600 kg. Verder krijgen de bewoners het aanslagbiljet nog steeds rechtstreeks in hun brievenbus. In het voormalige Meeuwen-Gruitrode was dat al enkele jaren het geval, in Opglabbeek gebeurde dat dit jaar voor de eerste keer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.