Oudsbergen verheugd met goedkeuring subsidiebesluit gemeentelijke samenwerkingen

De mooie tassen van Oudsbergen
Oudsbergen De mooie tassen van Oudsbergen
De burgemeester van Oudsbergen is bijzonder verheugd met de goedkeuring van het subsidiebesluit voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. “Dankzij de fusie tussen Meeuwen-Gruitrode kon de gemeente extra investeren in personeel om een goed dossier uit te schrijven voor de komende legislatuur", aldus burgemeester Lode Ceyssens.

Op 12 december ondertekende minister van Wonen Matthias Diependaele het subsidiebesluit voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS’en) voor Vlaanderen. Daarbij hoort dus ook IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ: Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal. “De fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek zorgde voor een versterking van het draagvlak en de financiering binnen De Intergemeentelijke Samenwerking Lokaal Woonbeleid (IGS)”, stelt Ceyssens. “ We zijn dan ook bijzonder verheugd dat ons dossier over de hele lijn is goedgekeurd.” De gemeenten Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal werkten als GAOZ al tien jaar samen rond lokaal woonbeleid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.