Natuurhulpcentrum: “Al zeven à acht bruikbare tips over wolvin Naya ontvangen”

Naya op één van de laatste beelden die van het dier werden gemaakt.
INBO Naya op één van de laatste beelden die van het dier werden gemaakt.
Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft intussen zo’n veertigtal tips ontvangen over de doodsoorzaak van wolvin Naya, waarvan zeven à acht tips bruikbaar voor het onderzoek blijken. Wie de gouden tip geeft naar de doodsoorzaak, zal daarvoor nog steeds een premie van liefst 30.000 euro krijgen.

"We hebben in totaal een veertigtal tips binnengekregen, maar dat gaat dan om van alles en nog wat", stelt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. “Maar sommige tips zijn zeker nuttig. We hebben zeven à acht bruikbare tips gekregen, vandaag nog bijvoorbeeld.”

Onderzoek

Alle nuttige tips, dus ook over jachtinbreuken en stroperij, worden doorgegeven aan de bevoegde autoriteiten. "Wij geven alles door aan de Natuurinspectie en zij moeten het onderzoek voeren", aldus Janssen.

Vogelbescherming Vlaanderen, Animal Rights en het Natuurhulpcentrum maakten eerder al bekend samen 20.000 euro uit te loven voor de gouden tip die leidt tot de effectieve veroordeling van de persoon of personen die verantwoordelijk is/zijn voor de dood van wolvin Naya en haar kroost. Een anonieme ondernemer uit Wilrijk verhoogde de premie van 20.000 euro nog eens met 10.000 euro. 

Bekijk ook: Wolvenexperts: “Naya en haar welpen zijn gedood door jagers”

Bekijk ook: Schokkende dreigberichten over wolvin Naya gelekt

Bekijk ook: Laatste beelden van drachtige Naya vrijgegeven
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • william Masson

  Een wolf die een everzwijn dood , er zitten hier toch echt fantasten tussen die nog nooit het verschil kunnen maken tussen een selder en een tomatenplant. Een wolf heeft geen schijn van kans tegen een volwassen ever.

 • Filip Catz

  Ben ik de enige die opmerk, dat die bewakers van het ecologisch evenwicht, die de everzwijnenpopulatie in toom zouden houden, helaas ingezien hebben dat wat makke vette schapen op een weide opvreten heel wat makkelijker en minder risicovol is dan everzwijnen jagen ?

 • michel De Blay

  Als die wolf, huisdieren gaat aanvallen dan is dat niet meer dan normaal dat die neergeschoten wordt. Een wolf is eigenlijk niet meer dan nen hond, en als die hond zich niet kan gedragen, ja sé. Wat ik ook altijd zeer eigenaardig vind is het feit dat al die zg verontwaardigden er blijkbaar geen enkel probleem mee hebben dat er in België 300 miljoen kippen,11 miljoen varkens, 950000 runderen, 14000 schapen, 6000 paarden worden geslacht???? Maar ola, een stomme wolf, dat is plots een wereldramp!!!

 • ivo clemens

  Waarom zou jij de naam van de tipgever moeten weten van becelaere , het doet er niet toe wie de tip geeft en je hebt er totaal geen zaken mee of wil je ook de tipgevers weten die andere misdaden hebben helpen oplossen? Waarom wil je dat weten? om wraak te nemen?Je weet dat misschien niet , maar een wolf weet niet wat een camera is, een mens wel en blijft daarom uit het beeld. Het enige waar een reukje aan is dat is de reactie van de jagers degeest.

 • Carl Kempeneer

  Fons snapt niet dat die everzwijnen er zijn omdat ze zijn uitgezet door mensen die de controle zijn verloren om erop te jagen. De wolven zouden dit veel efficiënter kunnen aanpakken. Natuur is niet alleen groen daar hoort meer diversiteit bij anders is het niet meer waard dan een gazonneke.