N-VA stelt zich vragen bij invoer van ‘Optimo’-systeem bij huisvuilophaling

Mine Dalemans
N-VA heeft een vraag toegevoegd op de agenda van de gemeenteraad van maandag 29 april over de huisvuilophaling van Limburg.net. In Oudsbergen werd het ‘Optimo’-systeem met gekleurde zakken uitgetest en op termijn zal dit systeem in heel de provincie ingevoerd worden. Maar volgens N-VA waren de Oudsbergse gezinnen niet overal even enthousiast.

Optimo gaat uit van vijf verschillende afvalfracties (huisvuil, pmd, groenafval, plastic en textiel) die op één dag worden opgehaald in vijf afvalzakken in een andere kleur. “Volgens ons werd het systeem niet in alle Ellikomse en Wijshagense gezinnen even enthousiast onthaald”, stelt fractievoorzitter Frieda Gijbels (N-VA). “Aangezien het om een proefproject ging, mochten we veronderstellen dat onze feedback zou worden meegenomen in de evaluatie, maar het lijkt nu alsof het proefproject nooit in Ellikom of Wijshagen heeft plaatsgevonden.” Volgens de partij zouden veel inwoners de containers praktischer vinden als alternatief.

N-VA vraagt onder andere aan de gemeenteraad hoeveel mensen de enquête invulden en wat het resultaat van deze enquête is.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arne Reynders

    De grijze container is toch goed. Waarom weer iets anders willen en dan ook nog plastieke zakken! Wat een ellende was het vroeger al met 1 zak. Zelfs nu met de blauwe zak, wat wind en ze gaan de straat af en gaan kapot. Gewoon 2 containers. De grijze en een blauwe voor plastiek.

  • Toon Schouteden

    Ik zet nu om de 2 maanden mijn grijze container aan de weg, de rest gaat naar containerpark en/of containers her en der. Bij invoering van plastic zakken, laat ik alle soorten netjes buiten aan de straat op een rijtje staan tot ze vol zijn... Vol zullen ze nooit geraken i.v.m. loslopende katten, vogels, e.d. Het straatbeeld zal er niet op verbeteren!