Man steekt liefdesrivaal met mes in de buik: vier jaar cel gevorderd

Themabeeld
Rijnhout Media Themabeeld
R. (42) uit Oudsbergen riskeert een celstraf van vier jaar omdat hij zijn liefdesrivaal op 11 maart vorig jaar met een mes in de buik stak. Op 26 februari 2018 had de man ook zijn polsen overgesneden, waarna hij agressief uithaalde naar politieagenten en ambulanciers die hem ter hulp snelden. “Ik was onder invloed van alcohol en drugs ”, gaf R. toe.

Een toxische relatie noemde de advocaat van R. zijn relatie met S. Na zijn echtscheiding was hij een relatie met de vrouw begonnen maar de twee leefden in een permanente roes van slaapmedicatie, drugs en alcohol. In maart vorig jaar zetten de twee een punt achter hun 2-jarige relatie maar ze bleven elkaar opzoeken.

Messteek in de buik

Op 11 maart 2018 liep een confrontatie met de nieuwe vriend van S. uit de hand. R. nam een mes van de keukentafel en stak het in de buik van zijn liefdesrivaal. “Die messteek perforeerde de dikke darm en was potentieel levensbedreigend,” schetste de aanklager. “Als de steek iets meer naar links of naar rechts was toegediend, had dat mogelijks tot de dood geleid.” Het afgebroken mes vond de politie na de feiten in de zetel in de woonkamer. R. zelf had zich verstopt in de tuin.

Geen intentie tot doden

De advocaat van R. betwistte de intentie tot doden. “Hij heeft na een discussie gewoon dat mes genomen en heeft in een reflex gestoken op een plaats die voor een leek niet dadelijk dodelijk lijkt.” Zelf herinnert R.zich niet meer wat er juist gebeurde. “Ik was dronken en onder invloed”, getuigde de veertiger. “Maar dat was foute boel en ik heb ik dat nu allemaal afgezworen. Ik wil daar zonder probleem testen voor afleggen. Ik weet dat het fout was wat ik gedaan heb. Ik kan alleen maar mijn spijt uitdrukken naar de slachtoffers.”

Enkele weken voor de mesaanval had had R. een zelfmoordpoging ondernomen. Hij haalde toen agressief uit naar twee politie-inspecteurs en twee ambulanciers die ter plaatse kwamen. Een van de agenten moest daardoor geopereerd worden aan zijn schouder. De agenten vorderde een schadevergoeding, de ambulanciers werden inmiddels reeds door de verzekering vergoed.

Vonnis volgt op 23 mei.