Man (34) komt om na zwaar verkeersongeval in Ellikom

Bart Indencleef uit Bocholt stierf in het ziekenhuis.
FB Bart Indencleef uit Bocholt stierf in het ziekenhuis.
Op de Grote Baan in Ellikom is donderdagavond laat een zwaar verkeersongeval gebeurd tussen twee voertuigen. Eén inzittende werd in kritieke toestand afgevoerd en overleed later in het ziekenhuis. Het gaat om de 34-jarige Bart Indencleef uit Bocholt.

Het dodelijke ongeval gebeurde rond 21.40 uur. Twee wagens botsten bij de kruising van de Heikantstraat met de Grote Baan. Een van de wagens kwam rechts van de rijbaan tot stilstand tegen een geparkeerde bestelwagen. Twee personen moesten uit de wagen bevrijd worden door de brandweer. 

De 34-jarige passagier uit Bocholt en de 23-jarige Genkse bestuurder werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De passagier bezweek enkele uren laten aan zijn verwondingen. De andere wagen kwam links van de rijbaan tegen een elektriciteitspaal terecht. De bestuurder van deze wagen, een 25-jarige man uit Hechtel-Eksel, liep lichte verwondingen op.

De wagen die vanuit de Heikantstraat de Grote Baan op reed, werd aangereden.
Google De wagen die vanuit de Heikantstraat de Grote Baan op reed, werd aangereden.

Het parket liet de wagens intussen controleren op technische fouten. Kans bestaat dat een technisch defect aan de basis ligt van het ongeval, maar daar kon vrijdag nog geen uitsluitsel over worden gegeven.

Het parket liet een verkeersdeskundige ter plaatse komen om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De wagens werden gerechtelijk getakeld. De Grote Baan werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.