Langstraat al 30 jaar gebruikt als openbare weg, nu wordt situatie geofficialiseerd

De Langstraat in Oudsbergen.
Google Maps De Langstraat in Oudsbergen.
Al meer dan dertig jaar loopt het tracé van de Langstraat in Oudsbergen over verschillende privépercelen. Door een nieuwe verkaveling tussen de Langstraat en de Gildenstraat moesten er wegen- en rioleringswerken gebeuren, waardoor een officiële regeling zich opdrong.

“De Langstraat ziet eruit als veel andere straten en wordt al tientallen jaren als openbare weg gebruikt. Deze weg is echter aangelegd op enkele stukken privédomein, om alle woningen te kunnen ontsluiten”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Marco Goossens (CD&V). Daarom ging het gemeentebestuur in gesprek met de aanpalende eigenaars om hen rechtszekerheid te kunnen bieden.

“De eigenaars van 10 percelen doen gratis afstand van hun gronden, de grootte varieert van 0,19 tot 2,19 are. Eerder was er al een overeenkomst gesloten met twee andere eigenaars voor een gratis grondafstand”, gaat Goossens verder. Door deze officiële regeling kunnen de werken starten en kunnen de inwoners hun woning aansluiten op de riolering.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.