Inge Kindt, echtgenote van Koen Vanmechelen, overleden na lange strijd tegen kanker

Inge was ook de kracht achter de sociaal-artistieke initiatieven van Koen Vanmechelen, zoals het Cosmogolem project.
RV Inge was ook de kracht achter de sociaal-artistieke initiatieven van Koen Vanmechelen, zoals het Cosmogolem project.
Inge Kindt (53), de echtgenote en muze van kunstenaar Koen Vanmechelen, is begin deze week na een lange strijd tegen kanker overleden.

Inge werkte jarenlang als CM-coördinator in Hasselt en hoofdverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis in Genk en Maasmechelen. Meer dan 20 jaar leidde ze het team dat instond voor de verzorging van de honderden dieren in het wereldbekende Cosmopolitan Chicken Program van Koen Vanmechelen. Sinds 2018 managede ze de Global Open Farm, een van de kosmopolitische boerderijen van haar echtgenoot, in Oudsbergen, waar ze jongeren met een beperking begeleidde. Die samenwerking zette ze verder door in het natuurbelevingsproject van LABIOMISTA. Inge was ook de kracht achter de sociaal-artistieke initiatieven van Koen Vanmechelen, zoals het Cosmogolem project. Jarenlang zette ze haar schouders onder Levensloop Genk, de meest succesvolle loop- en wandelestafette tegen kanker in Vlaanderen. Onlangs was ze nog prominent te zien in de Canvas-documentaire Wild Gene, van documentairemaker Joris Gijsen. 

Aanstaande zondag, op 1 december, worden haar levenslust en tomeloos optimisme in intieme kring geëerd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilda Thielens

    Innige deelneming aan gans de familie. Waarom ontnemen ze ons meestal mensen die hun schouders zetten onder zoveel goede werken , een gouden hartje is ons zo jong ontnomen.....why?? Why?

  • bart weckx

    Innige deelneming aan familie