Gemeente draagt 15.000 euro bij aan educatief plattelandsproject ‘Van Duin tot Boer'

Ook Duinengordel zet de schouders onder het project
Mine Dalemans Ook Duinengordel zet de schouders onder het project
Oudsbergen draagt bijna 15.000 euro bij aan het project ‘Van Duin tot Boer’, waarin een educatief leerpakket over landbouw, natuur en landschap voor de scholen wordt uitgewerkt. 

“Lagere scholen die deelnemen aan het project ontvangen een educatief pakket dat een brug slaat tussen natuur, landschap en landbouw”, zegt Marco Goossens (CD&V), schepen van Kinderen en Jongeren. “Kinderen leren zo zelf verbanden zien tussen wat de boer kweekt, zaait, plant en wat er uiteindelijk op ons bord belandt. Bovendien ontdekken ze zo ook welke producten de natuur en het bos ons te bieden hebben en waar ze in de buurt van deze natuur en het landschap kunnen genieten.”

“Samen met de stad Maaseik en Duinengordel zetten we onze schouders onder dit project”, zegt Hanne Schrooten (CD&V), schepen van Duinengordel. “De andere partners zijn BOS+, Plattelandsklassen, Natuurpunt en Provinciaal natuurcentrum.”

De gemeenteraad keurde op 25 maart de cofinanciering van dit project goed. Oudsbergen draagt 14.758,30 euro bij. Het totaalbudget van het project bedraagt bijna 111.000 euro. Het project Van Duin tot Boer wordt mogelijk gemaakt dankzij het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Meer informatie op www.bosplus.be/nl/educatieve-projecten/van-duin-tot-boer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.