Geen vuurwerk op oudejaarsavond

In Oudsbergen zal er op oudejaarsavond geen vuurwerk toegelaten worden.
AP In Oudsbergen zal er op oudejaarsavond geen vuurwerk toegelaten worden.
In Oudsbergen zal er op oudejaarsavond geen vuurwerk toegelaten worden. Sinds mei 2019 geldt in Vlaanderen een algemeen verbod op het afsteken van feestvuurwerk, op het ontploffen van voetzoekers, het afvuren van carbuurkanonnen en het oplaten van wensballonnen. Oudsbergen heeft beslist om geen uitzondering toe te staan bij de eindejaarsfeesten.

“We hebben deze beslissing genomen met de veiligheid van mens én dier als belangrijkste drijfveer”, vertelt schepen van Dierenwelzijn Marco Goossens (CD&V). “Ieder jaar gebeuren er nog te veel ongelukken en sterven er nog te veel dieren door het afsteken van vuurwerk. Dat willen we als diervriendelijke gemeente absoluut vermijden.”

Alternatieven

“We geven zelf al enkele jaren het goede voorbeeld”, zegt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). “Op onze jaarlijkse nieuwsjaarsactiviteit trakteren we onze inwoners op spectaculaire lichtshows. We sporen alle Oudsbergenaren aan om ook naar alternatieven te zoeken. Nieuwjaar kan absoluut op een geluidsarme, maar toch mooie en gezellige manier gevierd worden. Zo houden we buur en dier tevreden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Vanormelingen

    Echte rede is asielcentrum in houthalen en paar Km verder oude kazernes 2 A batterij