Fout van studiebureau heeft geen invloed op afronden van werken aan industrieterrein

Het industrieterrein in Opglabbeek.
PJL Het industrieterrein in Opglabbeek.
Bij de herinrichting van het industrieterrein in Opglabbeek liep er iets mis met de aanbesteding. Oppositieraadslid Frieda Gijbels (N-VA) stelde op de gemeenteraad de vraag wat er verkeerd ging en hoeveel vertraging dat veroorzaakt. Het gemeentebestuur legde de fout bij het studiebureau, maar invloed op de afronding van de werken heeft het niet.

Gijbels ontdekte dat het bedrag van de aanbestedingsopdracht de Europese aanbestedingslimiet overschreed. De opdracht moest bijgevolg opnieuw gepubliceerd worden. “De herinrichting betreft het veiliger maken van de kruispunten op het industrieterrein en het aanleggen van fietspaden. Dit is een plan dat al vele jaren aansleept en waar velen ook al jaren ongeduldig op aan het wachten zijn, niet in het minst door het feit dat het levensgevaarlijk is om je vandaag met de fiets op het industrieterrein te begeven.”

Voorjaar 2020

Het gemeentebestuur legt uit dat er werd gekozen om de procedure stop te zetten en onmiddellijk opnieuw op te starten, waarna een aannemer kan worden aangeduid. “De opdracht wordt een vijftal weken later dan aanvankelijk voorzien gegund, maar dat heeft geen enkele invloed op de start van de werken. Die kunnen immers pas aanvangen nadat de werken op de N76 zijn afgerond. De start van de werken is voorzien in het voorjaar van 2020.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.