Fietspaden Ellikom geopend: “Beleid verderzetten”

Nieuwe fietspaden in Ellikom.
Mine Dalemans Nieuwe fietspaden in Ellikom.
De nieuwe fietspaden in Ellikom werden dit weekend feestelijk geopend. “We hebben de voorbije jaren veel geïnvesteerd in fietspaden langs gemeente- en gewestwegen en dat beleid willen we de komende jaren verderzetten. Dan denk ik in de eerste plaats aan de schoolomgevingen”, zegt schepen van Mobiliteit Marco Goossens (CD&V).

De zware regenval verpestte enigszins de festiviteiten rond de opening. Toch zorgde het gemeentebestuur voor een oplossing door te trakteren op wafels- en pannenkoeken. De KLJ van Ellikom organiseerde het KLJ Kaffee met onder meer een droge dartswedstrijd.

Voor Goossens was de opening het ideale moment om een stand van zaken te geven van de werken in Oudsbergen. “Vorig jaar al openden we de heringerichte schoolomgeving in Neerglabbeek. Met de feestelijke opening van deze nieuwe fietspaden in Ellikom sluiten we deze werken af. De herinrichting van het centrum omvatte wel wat meer dan enkel de fietspaden. Het hele centrum kreeg een grondige opfrisbeurt met een nieuw wegdek, moderne riolering en een dorpsplein.”

Nieuwe fietspaden in Ellikom.
Mine Dalemans Nieuwe fietspaden in Ellikom.

2,7 miljoen euro

Volgens Goossens was er opnieuw de grootste aandacht voor de actieve weggebruikers en schoolgaande kinderen. “Verhoogde fietspaden en snelheidsremmende maatregelen, zoals versmalde rijstroken en vluchtheuvels, zorgen voor een goed leesbare wegopbouw met ruimte voor alle weggebruikers.” 

In totaal kostten de werken zo’n 2,7 miljoen euro, waarvan één miljoen voor rekening van het gemeentebestuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.