Energiebesparende Oudsbergenaren maken kans op subsidie

 Inwoners die energiebesparende maatregelen uitvoeren, kunnen subsidies aanvragen.
Shutterstock Inwoners die energiebesparende maatregelen uitvoeren, kunnen subsidies aanvragen.
Het premiereglement 'Warm Wonen', dat al geldig was in Opglabbeek, wordt uitgebreid naar heel Oudsbergen. Inwoners die energiebesparende maatregelen uitvoeren, kunnen daarvoor subsidies aanvragen. 

"Binnen het samenwerkingsverband Lokaal Woonbeleid GAOZ was een subsidiestelsel uitgewerkt om energiebesparende maatregelen te promoten", zegt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). "Oudsbergen neemt sinds 1 januari de plaats van Opglabbeek in binnen dit samenwerkingsverband. Om dit reglement voor het hele grondgebied te laten gelden, moest het echter opnieuw door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Het reglement zelf is ongewijzigd."

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de uitgevoerde werken. Ook werken die eerder dit jaar werden uitgevoerd, komen nog in aanmerking voor een subsidie. Meer informatie over deze premie vind je op www.woneningaoz.be, op maandagnamiddag in het gemeentehuis in Opglabbeek en op woensdagvoormiddag in het gemeentehuis in Meeuwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.