Drugslijn naar Australië opgerold, hoofdverdachte aangehouden in Opglabbeek: 850 kilo MDMA onderschept

Illustratiebeeld. Een drugslab wordt leeggemaakt.
anp Illustratiebeeld. Een drugslab wordt leeggemaakt.
De Nederlandse en Australische politie hebben samen een internationale drugslijn opgerold. Eerder deze maand werden op 15 locaties invallen gedaan, waarvan twee in België. In Opglabbeek werd een van de hoofdverdachten opgepakt. 

De politie heeft in totaal 850 kilo MDMA onderschept waarvan miljoenen pillen gemaakt kunnen worden. Bij verkoop hadden die de criminelen bijna 185 miljoen euro kunnen opleveren, schat de politie van de Australische staat Queensland.

Op 23 augustus vonden Nederlandse agenten al 700 kilo MDMA in de haven van Rotterdam, klaar om naar Australië te verschepen. Na verder onderzoek sloeg de recherche op 5 november opnieuw toe. 120 agenten doorzochten twaalf gebouwen, met name in het Nederlandse Noord-Brabant. Daarbij werden verschillende drugslabs en 'safe houses’ ontmanteld en vijf verdachten aangehouden.

Deze MDMA lag klaar voor transport naar Australië.
Politie Nederland Deze MDMA lag klaar voor transport naar Australië.

Hoofdverdachte in Opglabbeek

Ook in België werden twee locaties doorzocht. In het Limburgse Opglabbeek werd één van de vermoedelijke kopstukken van de bende aangehouden. Het gaat om een 58-jarige Nederlander, die aan de noorderburen zal worden uitgeleverd om daar berecht te worden.

Twee dagen later werden nog drie personen gearresteerd. Bij die doorzoekingen werd niet alleen 150 kilo MDMA gevonden, maar ook een kilo methamfetamine, 3 kilo cocaïne, 43.000 liter chemicaliën en twee vuurwapens.

Levenslang

Ook in Australië kwam de politie in actie. In de hoofdstad Sydney werd op 11 november een 48-jarige vrouw gearresteerd. Zij zal zich later deze maand voor de rechtbank in Brisbane moeten verantwoorden voor haar aandeel in de drugssmokkel. De verdachte vrouw kan levenslang krijgen voor het misdrijf, aldus de Australische Federale Politie. 

Lees ook: Omzet Nederlandse drugshandel bedraagt 18,9 miljard euro, dat is meer dan de jaaromzet van Albert Heijn
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Kijk het probleem in de wereld is de Grote ongelijkheid en het feit dat Rijken Geen of amper belastingen betalen , ook de Lonen die hun bedrijven betalen aan werknemers zijn belachelijk laag en in grote delen van de wereld worden mensen uitgebuit en slechte werkomstandig heden ! Als je weet dat je met drugs op 1j tijd miljoenen kan verdienen ?? Er staan 1000den te wachten om de drugshandel over te nemen !! Dan zwijg ik nog van de Volledig corrupte politici overal in de wereld !

 • Toon Schouteden

  Legaliseer alles en hef er 50% belastingen op: dat brengt op en kost geen geld aan interventietroepen.

 • Wesley Kenis

  Australie levenslang, nederland zware straf en België een vermanend vingertje....kwestie van "politiek correct" te straffen natuurlijk want blijven tenslotte "sukkelaars" nietwaar...leg dat maar eens uit aan de ouders van drugsdoden....en vooral niet vergeten (uit)lachen!!!!

 • Rudy Jacobs

  gelukkig dat onze noorderburen wel wakkere mensen zijn,en ook die uit australie,in belgie zou zoiets nooit lukken en ja aub uitleveren aan nederlaand daar gaat hij wel levenslang krijgen in belgie een vingertje een geschenkje als aandenken en nog een pak geld erbij wegens procedure fouten ,ik ga serieus overwegen om een andere nationaliteit aan te vragen ben schandaal belgie beu