Vrije basisschool Heilige Familie krijgt gloednieuw gebouw

Archieffoto van vrije basisschool Heilige Familie.
Joost De Bock Archieffoto van vrije basisschool Heilige Familie.
De vrije basisschool Heilige Familie in Oudenburg krijgt een volledig nieuw gebouw. Het pand dat vroeger dienst deed als internaat van de voormalige Sint-Andreasinstituut ruimt plaats voor een nieuwbouw. “We hopen er onze intrek te nemen in 2023", zegt directeur Sabine Biebauw. Het project kost volgens Agion, Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, zo’n 3,7 miljoen euro. 

Het subsidiedossier loopt al sinds 2005. Het was 14 jaar wachten op een doorbraak. “Sinds afgelopen zomer is ons dossier eindelijk in een versnelling geraakt. Alle leerlingen en leerkrachten kijken ernaar uit om over enkele jaren te verhuizen naar een gloednieuw schoolgebouw dat is uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoet aan laatste normen. Dit zal onze school een enorme boost geven. Ons huidige gebouw in het Stedebeekpad is tot op de naad versleten”, zegt directeur Sabine Biebauw.

Het internaat van het voormalige Sint-Andreasinstituut achter de bibliotheek, waar nu nog enkele klasjes van de basisschool zitten, gaat wellicht in het najaar van 2020 tegen de vlakte. De bouwplannen zijn volop in de maak. “Na de verhuis zal ons huidige gebouw in het Stedebeekpad worden afgebroken. Daarna zal dat terrein wellicht verkocht worden”, aldus de directeur. In de Hoogstraat wijzigt niets, want het gebouw van het voormalige Sint-Andreasinstituut blijft bestaan en doet onder meer dienst als kinderdagverblijf. 

De subsidies werden toegekend door Agion, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs. Het bouwproject kost ongeveer 3,7 miljoen euro. VBS Heilige Familie telt ongeveer 230 leerlingen en 110 in de afdeling in Ettelgem. De school valt onder Katholiek Onderwijs Hinterland. 

Het voormalige Sint-Andreasinstituut in de Hoogstraat in Oudenburg blijft staan.
Benny Proot Het voormalige Sint-Andreasinstituut in de Hoogstraat in Oudenburg blijft staan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.