Vlaamse regering maakt ruim 500.000 euro vrij om molensite Acke te restaureren

De beschermde molen krijgt er straks een dagcentrum bij
WoonWel De beschermde molen krijgt er straks een dagcentrum bij
De Vlaamse regering zal precies 533.541,84 euro vrijmaken om de molensite Acke te restaureren. Dat laat het kabinet van minister Matthias Diependaele (N-VA) weten. 

De molenaarswoning, het bakhuis en de molenromp met aanbouw voor de motor worden gerestaureerd. De niet-waardevolle gebouwen op het terrein worden gesloopt. “Op de site langs de Hoogwegel komt een sociaal huisvestingsproject met vier sociale huurwoningen en vijf studio’s. De studio’s worden voorzien van begeleid wonen in samenwerking met Duinhelm, een centrum voor begeleiding van personen met een verstandelijke beperking”, geeft Diependaele mee. Op de plaats van de af te breken bijgebouwen wordt een nieuw gemeenschapscentrum gebouwd met ateliers voor dagbesteding. De Molenaarswoning, het bakhuis en de molenromp zullen worden gebruikt bij de ondersteuning van de ateliers voor dagbesteding. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.