Van leerkracht tot yogaleraar: negen coaches starten groepspraktijk

In de rustgevende tuin met boeddhabeeld. Kris Dumon, Bernadette Simoens, Emilie Peire, Marleen Lemmens en Anoda Mbuku Kasi hebben met vier andere coaches de vzw Groei opgericht.
Timmy Van Assche In de rustgevende tuin met boeddhabeeld. Kris Dumon, Bernadette Simoens, Emilie Peire, Marleen Lemmens en Anoda Mbuku Kasi hebben met vier andere coaches de vzw Groei opgericht.
Met de vzw Groei slaan negen zelfstandige coaches de handen in elkaar. Hun doel is om fysieke en mentale ondersteuning te geven aan mensen, maar ook scholen en bedrijven. De vzw knapte in de Zerkegemstraat 4 in Ettelgem een vervallen huis helemaal op tot groepspraktijk.

Vooral de rustgevende tuin met vijver en boeddhabeeld springt in het oog. "Alle medewerkers hebben een andere achtergrond. De een is psycholoog, de ander leerkracht, yogaleraar of marketing- en communicatiespecialist. Wij bieden lezingen, trainingen, workshops, (info)sessies en coaching aan", vertellen Bernadette Simoens en Anoda Mbuku Kasi. "Op de agenda staan alvast yogasessies - ook voor kinderen - en Zondag Matinée. Daarbij wordt een korte lezing gegeven aan de ouders, terwijl de kinderen een creatieve workshop bijwonen. En stel dat een kind een sessie meevolgt, kunnen mama en papa ontspannen in onze bibliotheek of op het terras. Eenzaamheid, tijdens een scheiding of slopende ziekte, is dan weer een van de grootste problemen in onze maatschappij. Ook daarbij kunnen we helpen. Voor bedrijven organiseren we teambuildings en maken we programma's op tegen burn-outs. Voor en met scholen stippelen we dan weer een traject uit in functie van het leerplan." Vandaag staat een opendeurdag gepland van 13 tot 17 uur. Iedereen kan er kennismaken met de initiatiefnemers.


Alle informatie op de website www.centrumgroei.be. (TVA)