Toerisme Limburg palmt kusttram in

Toerisme Limburg pakt de komende maanden uit met een opvallende reclamecampagne op de kusttram. De slogan 'Even weg? Altijd Limburg' zal er te lezen zijn. De kustregio ziet geen graten in een promocampagne voor een concurrerende vakantiebestemming.

"Wij doen zelf aan promo overal in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Iedereen tracht zichzelf te verkopen. De kust is natuurlijk wel de grootste toeristische trekpleister van het land, de kusttram zelf vervoert over een volledig jaar meer reizigers dan er Belgen zijn", weet voorzitter van Westtoer, Franky De Block. "Dat Limburg hier komt promo voeren, toont aan hoe belangrijk de kust, met honderdduizenden bezoekers, wel is."


Ook Toerisme Oostende heeft geen enkel probleem met de promotie, zo benadrukt algemeen directeur Peter Craeymeersch. Ook de burgemeesters liggen er niet wakker van. "Ik ben getrouwd met een Limburgse, dus ik kan er niet veel kwaad over zeggen", lacht burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) van Koksijde. "Uiteraard heb ik er geen probleem mee dat Limburg op de kusttram promotie voert. In Limburg hebben ze misschien wel zand, maar geen zee. Koksijde heeft geen budget om dergelijke promotiecampagne te voeren in Limburg. Dat is eigenlijk niet nodig. Als het mooi weer is, vindt iedereen de weg naar de kust en Koksijde." De campagne loopt tot eind 2016. (TVA)Video