Studenten kunnen dit keer blokken in sporthal Ter Beke

Normaal wordt er in de sporthal - logischerwijs - gesport, maar binnenkort zullen hier zo'n 50 studenten terecht kunnen.
Benny Proot Normaal wordt er in de sporthal - logischerwijs - gesport, maar binnenkort zullen hier zo'n 50 studenten terecht kunnen.
Het stadsbestuur laat Oudenburg Blokt dit keer plaatsvinden in sporthal Ter Beke. In cultuurzaal Ipso Facto, waar de vorige edities werden georganiseerd, was de plaats te beperkt om veilige afstandsregels te garanderen. 

Oudenburg Blokt wist de vorige keren steeds tientallen studenten te lokken. Door de coronacrisis zag het er even naar uit dat deze editie niet zou kunnen doorgaan, maar de Nationale Veiligheidsraad gaf intussen groen licht, mits het naleven van strikte voorwaarden. “Ons oog is daarbij gevallen op de grote zaal, ook bekend onder de Zilveren Zaal, van sporthal Ter Beke. Deze ligt centraal en de social distancing kan perfect worden nageleefd. Studenten zijn er welkom vanaf woensdag 27 mei tot 30 juni, evenwel na inschrijving”, zegt schepen Romina Vanhooren (Open Vld). 

Samenhorigheid

Met Oudenburg Blokt konden we het samenhorigheidsgevoel onder de lokale studenten stimuleren. De nood bij veel studenten om ook deze blokperiode gezamenlijk te kunnen studeren, was groot.” Er worden zo’n vijftig plaatsen ingericht, elke student krijgt een vaste locatie in de zaal. “Er is voldoende afstand tussen de studeerplaatsen en we bieden handgel aan. We vragen ook dat iedereen een masker draagt tot hij of zij op zijn plaats zit”, aldus Vanhooren. 

Sportvloer beschermd

Schepen van Sport en Onderwijs Ulrike Vanhessche (sp.a): “Door de coronacrisis mag er voorlopig niet binnen gesport worden. De zalen van de sporthal kregen de voorbije weken een grote onderhoudsbeurt en staan nu leeg. In de zaal worden er matten gelegd om de sportvloer te beschermen.”

Wifi

Wie zich wil inschrijven, kan dit via www.oudenburg.be/oudenburg-blokt. Studeren kan telkens van 8 tot 20 uur en dit zeven dagen op zeven. Ook wifi is op de locatie beschikbaar. Uit veiligheidsoverwegingen breng je deze keer je eigen drank of eten mee. De studeerruimte moet ’s avonds telkens proper worden achtergelaten. Pauzes buiten mogen, maar niet met teveel personen tegelijk. 

Alle info: 059/56.84.54 of via jeugd@oudenburg.be.