Stadsbestuur en scholen bekijken samen hoe schoolomgeving veiliger kan

Beeld ter illustratie: de schoolomgeving in de Hoogstraat.
Benny Proot Beeld ter illustratie: de schoolomgeving in de Hoogstraat.
De stad zet in op verkeersveilige schoolomgevingen en zal daarvoor gebruik maken van de beschikbare Vlaamse subsidies. Vlaanderen voorziet een totale pot van 10 miljoen euro: voor elke euro die de stad betaalt, past Vlaanderen een euro bij. 

“Zowat alle Oudenburgse scholen liggen langs drukke invalswegen. Het is uitermate belangrijk dat kinderen en hun ouders op een veilige manier naar school kunnen gaan en dit liefst te voet of per fiets. De subsidies kunnen aangewend worden om de omgeving veiliger te maken door middel van bijvoorbeeld extra signalisatie, anti-parkeerpalen of kus-en-vroem-zones”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). “De komende weken gaan we met iedere school de specifieke noden in kaart brengen om zo een subsidiedossier in te dienen”, voegt schepen van onderwijs Ulrike Vanhessche (sp.a) eraan toe. “Zo hopen we de komende jaren veel veiliger school(fiets)verkeer te realiseren.” Hoeveel euro er wordt geïnvesteerd, zal dus van het overleg met de scholen afhangen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.