Stad laat verzekeringen bundelen
om geld uit te sparen

-
thinkstock -
Het schepencollege heeft beslist om de verzekeringsportefeuille van de stad te laten doorlichten. Deze doorlichting zal 5.000 euro kosten. Het doel is om de verzekeringen te bundelen, waardoor ze overzichtelijker en goedkoper kunnen worden.

“De stad en het OCMW hebben veel lopende verzekeringspolissen bij heel wat verschillende verzekeraars. De wirwar aan verzekeringen zorgt ervoor dat men soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom hebben we de opdracht gegeven om de verzekeringsportefeuille door te lichten om deze in de eerste plaats overzichtelijker te maken. Deze opdracht zal 5.000 euro kosten, maar zal zichzelf zeer snel terug verdienen”, stelt bevoegd schepen Gino Dumon (sp.a). “Door verzekeringen te bundelen, kunnen betere tarieven bekomen worden bij de verzekeraars. Deze ingreep past dan ook volledig in de besparingen van de stad Oudenburg.” Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) wijst ook naar de samensmelting van het OCMW en stad op 1 januari 2020. “Daardoor moeten verzekeringen van bijvoorbeeld gebouwen sowieso herbekeken worden, want het kan niet de bedoeling zijn dat we twee keer betalen voor dezelfde verzekering.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.