Oudenburg verkiest vanaf september
Vrijwilliger van de Maand

Het stadhuis in Oudenburg.
Benny Proot Het stadhuis in Oudenburg.
In Oudenburg wordt vanaf september telkens een Vrijwilliger van de Maand verkozen. “Hiermee wil het stadsbestuur de vele mensen die zich belangeloos inzetten voor de stad in de kijker zetten, maar ook nieuwe vrijwilligers aantrekken”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

“Onze stad steunt op het vele werk van vrijwilligers. Door een Vrijwilliger van de Maand te kiezen, willen we onze vrijwilligers oprecht bedanken. De maandelijkse verkozene krijgt een plekje op onze stedelijke website, het stadsmagazine en ontvangt een attentie”, aldus de burgemeester. Er wordt gekozen uit vrijwilligers van de stad, het OCMW, woonzorgcentrum Riethove en ontmoetingscentrum Biezenbilk. Een jury van organisatoren uit het vrijwilligersleven zal maandelijks een beslissing nemen naar gelang de actualiteit. Een vijftigtal vrijwilligers zal deze legislatuur aan bod komen. “Door vrijwilligerswerk te promoten hopen we meer inwoners warm te maken om mee te bouwen aan onze stad”, aldus Dumarey.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.