Oudenburg stapt mee in verhaal van de European Disability Card: “Nieuwe stap in ons inclusieverhaal”

Verkiezingen oudenburg RAM ipso facto
Benny Proot Verkiezingen oudenburg RAM ipso facto
Oudenburg stapt mee in het verhaal van de European Disability Card of EDC. Zo zullen personen met een beperking 4 euro in plaats van 6 euro betalen voor een bezoek aan het Romeins Archeologisch Museum. “Hiermee zetten we opnieuw een mooie stap in ons inclusieverhaal”, zegt bevoegd schepen Romina Vanhooren (Open Vld). 

De European Disability Card is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert. Denk aan musea, pretparken, toeristische attracties of sportcentra. De kaart biedt een aantal voordelen, één daarvan is een verlaagd tarief voor een bezoek aan het RAM in de Marktstraat. “De reguliere toegangsprijs van het RAM is 6 euro. Maar met de EDC betalen personen met een beperking slechts 4 euro voor een bezoek aan het prachtige museum. Als we merken dat dit project aanslaat, kunnen we de voordelen met de EDC in Oudenburg misschien uitbreiden”, zegt cultuurschepen Stijn Jonckheere (N-VA°). Schepen van sociale zaken Romina Vanhooren (Open Vld) duidt de actie. “Het is één van de maatregelen om de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie te bevorderen. De EDC kan echter niet aangevraagd worden in ons stadhuis, maar wel via de federale dienst sociale zekerheid of het Vlaams agentschap voor personen met een handicap. Maar onze medewerkers zijn steeds bereid om extra info te geven en mensen verder op weg te helpen. We zetten alvast een nieuwe stap in ons inclusieverhaal, na onze engagementsverklaring om in te zetten op gendergelijke stad.” Meer info vind je alvast op de officiële website. 

De European Disability Card (EDC)
rv De European Disability Card (EDC)Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.