Oudenburg overtreft zichzelf: meer dan 17.000 euro ingezameld voor De Warmste Week

Peter Velle (met basgitaar) speelt tijdens de Warmste Dag .
Benny Proot Peter Velle (met basgitaar) speelt tijdens de Warmste Dag .
Meer dan zeventienduizend euro hebben de Quiz For Life en Warmste Dag opgeleverd voor zes goede doelen. De actie werd gedragen door de vier politieke partijen van Oudenburg en kaderde in De Warmste Week van Studio Brussel. 

Vrijdagavond stond een quiz gepland die met 250 deelnemers volzet was. Zaterdag vond dan weer het centrale evenement plaats met allerlei activiteiten, drank- en eetkraampjes. De gemeenteraadsleden gingen - ongeacht de partijkleur - in duo achter de dj-tafel staan en draaiden plaatjes voor een kleine bijdrage. Verder stond nog livemuziek gepland met onder andere De Constateurs, de band van gemeenteraadslid Peter Velle (CD&V), en Marine V, de groep van Open Vld-raadslid Wietse Marchand. Ook lokale verenigingen steunden het initiatief. Vooraf hoopten de organisatoren tienduizend euro in te zamelen, een euro per inwoner dus. Maar dat bedrag werd ruim overtroffen met zeventienduizend euro. Hiermee wil Oudenburg de Warmste Stad van Vlaanderen worden. De opbrengst wordt verdeeld onder zes goede doelen: voedselbedeling ‘Kerit, de lage drempel’, DD Soft, het Blauwe Kruis van de Kust, Think Pink, Okidoo en Contano.

Toch stopt het hier niet. Ook muziekbar The Noizy in de Stationsstraat zet zich in voor het goeie doel. In december organiseert basisschool Heilige Familie een leuke kerstloop en basisschool Arnoldus organiseert een kerstmarkt. 

De Warmste Dag was een enorm succes.
RV De Warmste Dag was een enorm succes.
De Warmste Dag was een enorm succes.
RV De Warmste Dag was een enorm succes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.