Oudenburg levert voorzitter en ondervoorzitter van eerstelijnszone

illustratiebeeld
Kristof Pieters illustratiebeeld
Twee bekende politieke figuren nemen een belangrijke functie op in de eerstelijnszone Houtland en Polder. In deze zorgraad zetelen verschillende vertegenwoordigers van verschillende clusters waaronder de lokale besturen, de sector gezondheidszorg, de cluster welzijn en verenigingen van gebruikers. 

In 2017 startte de Vlaamse Regering met de hervorming van de eerstelijnszorg in Vlaanderen en het afbakenen van 60 Vlaamse eerstelijnszones. Huidig schepen Romina Vanhooren (Open Vld) en gewezen sp.a-schepen Myriam Maes zullen respectievelijk als voorzitter en ondervoorzitter fungeren voor de zone waar Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Torhout deel van uitmaken. “Er wordt nu concreet werk gemaakt van een beleidsplan en de statuten waarbij ook het ganse zorgnetwerk in de regio in kaart zal worden gebracht”, zegt Vanhooren.  Een versterking, betere samenwerking en toegankelijke gezondheidszorg zijn hierbij de prioriteiten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.