Nu er over speelpleinwerking duidelijkheid is, zoekt De Tunne animatoren

Wie wil animator worden in Oudenburg?
Stad Oudenburg Wie wil animator worden in Oudenburg?
Het was even wachten op meer informatie over hoe de speelpleinzomer er zou uitzien, maar uiteindelijk gaf de Nationale Veiligheidsraad een ‘go’. Dat het geen normale zomervakantie zal worden, is duidelijk. Er werden verscheidene jeugdwerkregels opgelegd en zomerplannen opgesteld. De stad zoekt nu animatoren om alles in goede banen te leiden.

Schepen van Jeugd Romina Vanhooren (Open Vld) maakt de oproep wereldkundig. “Onze jeugddienst is volop bezig met de voorbereiding van een nu al bijzondere speelpleinzomer. De maatregelen moeten worden vertaald naar onze speelpleinwerking, die open is vanaf woensdag 1 juli tot en met maandag 31 augustus. We proberen zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden aan de ouders over de modaliteiten. Wat wel al duidelijk is, is dat er voldoende animatoren nodig zullen zijn, meer dan andere zomers.”

Minstens 15 jaar

In een normale zomer komen er gemiddeld zo’n zestig tot zeventig kinderen naar de speelpleinwerking, goed voor een zestal animatoren. Maar er zullen meer animatoren nodig zijn. Door de coronacrisis moet met specifieke contactbubbels worden gewerkt. Bovendien laat stad Oostende enkel eigen inwoners toe op haar speelpleinwerking, waardoor ze in Oudenburg meer deelnemers verwachten.

Om animator te worden op het speelplein moet je minstens 15 jaar zijn. Je beschikt ook over de nodige motivatie om creatief kinderen te entertainen en om verantwoordelijkheid te nemen. Contact opnemen kan via jeugd@oudenburg.be of op het nummer 059/56.84.29.