Nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan legt stedenbouwkundige voorschriften van kustpolders vast

-
AFP -
Op dit moment loopt een openbaar onderzoek naar het ontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Kustpolders. 

Het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen, kortweg RSV, heeft richtinggevende en bindende bepalingen vastgelegd inzake de afbakening van natuurlijke en agrarische structuur van gebieden. De Vlaamse regering heeft, ter uitvoering van het RSV, het ontwerp van het GRUP Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille voorlopig vastgesteld. Over dit ontwerp wordt een openbaar onderzoek georganiseerd. “Concreet omvat het ontwerp de kustpolders tussen onze deelgemeente Ettelgem en de buren van Jabbeke en Stalhille”, zegt Oudenburgs schepen van ruimtelijke ordening Stijn Jonckheere (N-VA). “Het gaat over een poldergebied met afwisselend akker- en graslanden. Met het GRUP worden de voorschriften op perceelsniveau vastgesteld: wat kan en wat kan niet.” Het dossier ligt tot en met 23 september ter inzage in het stadhuis. Op maandag 26 augustus wordt een infomarkt georganiseerd in zaal Ipso Facto van 18 tot 21 uur. Iedereen is welkom. Het volledige dossier kan je raadplegen op www.omgevingvlaanderen.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.